Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34

Thread: Aloitus-opas Roomalaisille

 1. #1
  Teutateksen Salama oscar_real's Avatar
  Join Date
  Nov 2008
  Location
  soomessa
  Posts
  761

  Default Aloitus-opas Roomalaisille

  Tässä on ohje agressiivisille ja farmaaville Roomalaisille, toivottavasti tämä tulee auttamaan joitain pelaajia.
  Ja jos modet tykkää niin voivat heittää peliohjeisiin.
  HUOM! Tämä on suomennettu versio Roman guidesta travian.strategy sivustosta, suomensin tämän, jos joku ei ymmärrä tärkeitä asioita englanniksi tuolta, eivät osaa englantia tai eivät tiedä tuota sivustoa.
  Joissakin kohdissa lukee minä muoto niin suomensin ne melkein, kuin itseäni tarkoittaen, joten älkää siitä suuttuko.
  Kirjoitusvirheitä kyllä löytyy, niistä voitte ilmoittaa.


  Aloitus-opas Roomalaisille

  Strategia opas aggressiivisille farmaaville Roomalaisille.

  Roomalaisten heimo on todella erikoinen ja jostain syystä kaikki neuvovat uusien pelaajien aloittavan tällä heimolla.
  Minä todellakin ihmettelen miksi, en näe miksi se olisi helpoin heimo pelata.
  Yleensä suuri osa uusista pelaajista, jotka aloittaa roomalaisilla, joutuvat vain farmatuksi.
  En sano, että Roomalaiset olisivat huono heimo pelata, se on vain pelattu passiivisesti monien pelaajien taholta.

  Hanki palkinnot

  Kaikissa minun ohjeissani minä sanon, että sinun pitäisi aloittaa tehtävien tekemisellä ensin.
  Jos sinulla ei ole tuota sinun serverilläsi (on kyllä pakostikin, mutta suomennan kaiken tältä sivulta ) niin hanki kotimaa bonukset, sitten 3 lvl päärakennus, viljasiilo, varasto, marketti, kokoontumispiste ja kasarmi.
  Ei ole tarvetta rakentaa kaikkia peltoja ja vaikka sinulla olisi palkinto systeemi serverilläsi niin lopeta tehtävän 21 jälkeen ja älä rakenna kaikkia peltoja tasolle 2, se on vain resurssien hukkaan heittämistä.
  Sinä voit tehdä sen myöhemmin, kun olet todella ekstra kullan tarpeessa ja jos sinä et tarvitse kultaa niin odota kunnes saat toisen kylän.

  Katsotaanpa nyt Roomalaisten perus jalkaväki sotilasta, legioonalaista.
  40 hyökkäys, 35 jalkaväki puolustus ja 50 ratsuväki puolustus.
  Ratsuväki puolustus on tässä vaiheessa serveriä aika hyödytön, 35 jalkaväki puolustus on kuitenkin aika hyvä.
  Omistaa 40 hyökkäys on todellakin voimakkaampi, kun tullaan puhtaaseen taisteluun, kuin ne kuuluisat nuijamiehet.
  Se on paljon huonompi raidaamaan kuitenkin, pystyy kantamaan vain 2/3 resursseista ja kävelee todella hitaasti. Ja se myös maksaa 440 resurssia verrattuna nuijamieheen, joka maksaa vain 250 resurssia. Tämän takia sinä et voi kilpailla teutonien kanssa alussa.

  Jotenka mitä tehdä? Minä ehdotan pitää matalaa profiilia ja välttää vahvoja teutoneita aluksi. He tulevat hyökkäämään sinuun, mutta ole vain tarpeeksi aktiivinen, jotta he eivät nappaa sinun joukkojasi, eivätkä saa resursseja. He ovat kiireissään farmatessaan, ja varmaankaan eivät huomaa, kun sinä rakennat joukkoja ja sinun asukasluku ei nouse paljoa alussa. Sinun legioonalaiset ovat liian kalliita kuollakseen taisteluissa teutoneita vastaan tässä vaiheessa, joten tässä on sinun ensimmäinen tavoitteesi Roomalaisena.

  2 legioonalaista

  Heti, kun sinulla on 2 legioonalaista, sinä aloitat 24/7 farmaamisen niillä, mutta ole varovainen, sinä et halua menettää yhtäkään niistä. Jos sinä pelaat tehtävänanto serverillä niin varmista, että hyökkäät pelaajiin, joilla on 15 tai enemmän asukkaita, 3 tai enemmän legioonalaisella ensimmäisellä kerralla, jotta välttäisit tappiot. Heti, kun sinä saat taisteluraportin, hyökkäät uudelleen, riippuen saitko täyden lastin resursseja.

  Jatka legioonalaisten rakentamista 24/7 ja pidä ne ulkona raivaamassa, älä ikinä pidä niitä kotona, kun et ole paikalla. Vaikka legioonalaisilla on kohtalainen puolustus, sinä et halua menettää niitä, vielä ei ole aika tappaa toisten käyttäjien armeijoita, sinä odotat tätä myöhempään vaiheeseen. Sinä et myöskään halua kenenkään ison teutonin naapurustossa huomaavan sinua ja hyökkäilevän useammin sinun kimppuusi tämän takia. Pysy tutkan alla ja esitä olevasi epäaktiivinen farmi.
  Minä en tässä vaiheessa rakenna muuta, kuin armeijaa mutta voit rakentaa viljapeltoja välillä, jos se saa sinut tuntemaan olosi turvallisemmaksi. Roomalaisena sinä tarvitset myös kätkön, sillä teutonit tulevat hyökkäilemään sinuun ja sinähän et halua menettää kaikkia sinun viljojasi, kun sinun viljantuotantosi on miinuksella, tätä myötä menetät myös sinun arvokkaita joukkojasi. Sinä tulet olemaan negatiivisella viljantuotannolla, jos pelaat minun tyylilläni, mutta se ei ole ongelma kunhan olet aktiivinen.

  100 legioonalaista

  Kyllä, tiedän että se kuulostaa paljolta, mutta uskon että se on tarpeen. Legioonalaiset farmaavat paljon hitaammin, kuin nuijamiehet ja tukeaksesi rakennuksiesi kehittymistä equites imperatorikseille, sinä tarvitset ison farmaustulon. Jos sinun alueesi on uskomattoman hyvä, ja sinä saat melkein aina täyden lastin jokaisella raidaus kerralla niin luulen, että 60-70 legioonalaista riittää, mutta sinun on oltava todella aktiivinen. Sinä et halua tuhlata liikaa aikaa akatemian ja hevostallin rakentamiseen, koska silloin sinä jäät liian paljon jälkeen joukoissa.

  Entäpä imperiaanit sinä mahtanet sanoa? Useimmat Roomalaiset näyttävät menevän imperiaaneihin ensimmäisenä. Minä uskon, että tämä on iso virhe. Mihin sinä tarvitset imperiaaneja juuri nyt? Ne ovat parempia farmaamaan, kuin legioonalaiset, se on totta ja se maksaa vähemmän resursseja rakentaa rakennukset niitä varten, mutta verrattuna equites imperatoriksiin, ne ovat roskaa tässä vaiheessa. Kenet sinä kohtaat taistelussa nyt? Teutonit nuijamiehillä ja equites imperatorikset ovat paljon parempia nuijamiehiä vastaan, kuin imperiaanit. Ne pystyvät counttaamaan nuijien hyökkäykset helposti ja niitä ei pysty counttaamaan nuija armeijalla, sillä ne ovat puolet nopeampia. Ne ovat myös parempia farmaamaan, kuin imperiaanit yleisesti, vaikka siellä ei olisi teutoneita sinun lähellä.

  Silloin, kun olet saanut equites imperatorikset, voit alkaa pitää hauskaa, nyt sinä aiot iskeä sinua ympäröiviin teutoneihin yhä uudestaan uudestaan ja uudestaan. Counttaa jokainen hyökkäys, minkä he tekevät nuijilla. Se tuntuu todella hyvältä kostaa jollekin, joka on hyökännyt sinuun aiemmin jatkuvasti, eikö olekin? He voivat tehdä keihäitä ja viivyttää sinua, mutta tämä vie heiltä paljon aikaa ja keihäät ovat puolustus yksiköitä, mitkä eivät pysty raidaamaan hirveän hyvin. Sillä välin, kun sinä farmaat ja hyökkäilet teutoneihin equites imperatorikseillasi, niin farmaa samalla legioonalaisillasi muita kyliä sinun alueellasi.

  20 equites imperatorista

  Heti, kun sinulla on 15-20 equites imperatorista, sinun pitäisi rakentaa sankarin kartano ja hankkia sankari equites imperator. Sinä parannat sen hyökkäyspisteitä ja se toivon mukaan kehittyy todella nopeasti, kun se tappaa nuijia. Jos sinulta mahdollisesti loppuu teutonit joita tappaa sinun 21x21 alueella niin farmaa muita kyliä sinun equites imperatorikseilla. Jos sinulla ei ole vielä tiedustelijoita niin nyt on aika tutkia ne, yleensä minä tutkin ne heti, kun minulla on kaikki tarvittavat rakennukset niihin, 100 legioonalaisen aikoihin se yleensä on.

  Nyt vain jatkat raidaamista ja farmaamista rakentaen equites imperatorikseja pysähtymättä, kaikki ylimääräiset resurssit menevät viljapeltoihin, mikä on tässä vaiheessa todella isolla miinuksella. Muut pellot eivät ole niin tärkeitä, mutta rakenna ne suunnilleen 2-3 tasolle. Kun sinun viljapeltosi yltävät suunnilleen tasolle 5, laita ylimääräiset resurssit juhliin ja toisen kylän rakennus vaatimuksiin.

  100 equites imperatorista

  Minä olen yleensä 100 equites imperatoriksen vaiheilla, milloin löydän toisen kyläni ja yleensä omistan tarpeeksi kulttuuripisteitä ilman juhlia speed serverillä, normaali serverillä yksi juhla voi olla tarpeen.

  Samat ideat mihin laittaisit toisen kyläsi on yleensä sama, kuin kaikilla muillakin heimoilla. Jos sinä käytät kultaa ja/tai olet normaali serverillä, 15 croppinen on paras vaihtoehto. Croppi tuottaa enemmän yhteismäärän resursseja, kuin mikään muu kylä, kiitos bonus rakennusten ja se tulee olemaan parempi paikka isolle armeijalle. Jotenka jos käytät kultaa, sinun tulisi aina ottaa 15 croppi. Jos sinä pelaat normaali serverillä, sielläkin sinun tulisi aina ottaa 15 croppi, koska se on liian vaikeaa tukea isoa armeijaa 6-4-4-4 kylässä normaali tuotannoilla. Joukot syövät saman verran viljaa normaali serverillä, mutta sinun tuotantosi on vain kolmasosa speedin tuotannosta. Silloin kun sinä saat toisen kyläsi normaali serverissä, sinä lopetat joukkojesi teon ykköskylässä ja rakennat sitä kakkoskylässäsi, 15 cropissa sen sijaan. Tämän takia sinun ei pitäisi tutkia mitään ykköskylässäsi, paitsi tiedustelijat sittemmin sinun täytyy tehdä se uudelleen kakkoskylässäsi muutenkin.

  6-4-4-4 voi helposti tuottaa ison armeijan speedillä, joten se on enemmänkin sinusta kiinni. Jos sinä pelaat speedillä, etkä käytä kultaa, sinä voit valita 6-4-4-4 kylän jos haluat, mutta viimeistään neljännen tai viidennen kylän täytyy olla 15 croppi.

  Kylä numero 2

  Nyt, kun sinulla on toinen kylä, on aika päivittää resurssipeltoja. Sinun kannattaa myös ottaa aikaa imperiaaneja varten. Ei mitään syytä lopettaa farmaamista legioonalaisilla, mutta imperiaanit ovat parempia raidaamaan, joten nyt on aika tehdä imperiaaneja kasarmissasi. Kuinka sinä tasapainotat imperiaanien tuotannon verrattuna equites imperatoriksiin riippuu siitä, miltä sinun naapurustosi näyttää. Jos siellä on paljon teutoneita, joilla on nuijia ja kirveitä niin tee enemmän equites imperatorikseja, jos siellä on enemmän Gallialaisia, Roomalaisia ja Teutoneita keppipuolustuksella niin tee enemmän imperiaaneja.

 2. #2
  Teutateksen Salama oscar_real's Avatar
  Join Date
  Nov 2008
  Location
  soomessa
  Posts
  761

  Default

  Tästä eteenpäin nyt sinä vain jatkat raidaamista ja naapurustosi hallitsemista, rakenna isompi armeija ja päivitä resurssipeltojasi. Speed serverillä sinun täytyy juhlia kaiken aikaa, kun taas normaali serverillä on parempi rakentaa kulttuuripisteitä tuovia rakennuksia, kuten lähetystö. Älä kiirehdi equites caesareiden tutkimisessa, ne eivät ole niin hyviä raidaajia, ja ne ovat kalliita.

  Siinä oli loput tästä ohjeesta, ei mahtunut yhteen viestiin.

  Siirretty. -Sov
  Last edited by Sove; 07-29-2009 at 05:03 PM.

 3. #3

  Default

  Ohje itsessään on ihan hyvä, mutta hieman hoono soomi tyyppinen.

 4. #4
  Bannattu
  Join Date
  Jul 2009
  Location
  Vantaa
  Posts
  222

  Default

  Hyvä ohje, mutta vähäse väärä osio? Ois menny peliohjeisiin -->

 5. #5
  Kirvessoturi Vermenas's Avatar
  Join Date
  Jul 2009
  Location
  Koneel Dataamas!
  Posts
  337

  Default

  hienoa, vois alottaa seuraavan servun joka alkaa rompuil tän ohjeen avulla Kiitoksia Osku ( ei kai haittaa et sanoin Oskuks? )

  x^Vermenas^x
  "BLAZING GITAR RIIFF!!!" *Screek!* "WHAT TEH FCK WAS THAT?" "NOTHING MOM!"

 6. #6
  Teutateksen Salama oscar_real's Avatar
  Join Date
  Nov 2008
  Location
  soomessa
  Posts
  761

  Default

  Quote Originally Posted by Starbeam View Post
  Hyvä ohje, mutta vähäse väärä osio? Ois menny peliohjeisiin -->
  Tiedän kyllä, mutta en pystynyt laittamaan sitä suoraan, joten laitoin sen tänne, jotta joku moderaattori voisi sen sinne siirtää.

  edit.
  Quote Originally Posted by Vermenas View Post
  hienoa, vois alottaa seuraavan servun joka alkaa rompuil tän ohjeen avulla Kiitoksia Osku ( ei kai haittaa et sanoin Oskuks? )

  x^Vermenas^x
  Aivan sama miksi kutsut, omapa on halusi.

 7. #7
  Bannattu
  Join Date
  Jun 2009
  Posts
  32

  Default

  Aikas huonot ohjeet ;S suoraan vaan väh. 300 leegoo ja niil sit kehittää imperiaanit ja niit joku 150
  Sit pretot niit n.100.
  Ja sit imperatorei ..
  "100 legioonalaista Tiedän että se kuullostaa paljolta"

 8. #8
  Teutateksen Salama oscar_real's Avatar
  Join Date
  Nov 2008
  Location
  soomessa
  Posts
  761

  Default

  Quote Originally Posted by hot<3 View Post
  Aikas huonot ohjeet ;S suoraan vaan väh. 300 leegoo ja niil sit kehittää imperiaanit ja niit joku 150
  Sit pretot niit n.100.
  Ja sit imperatorei ..
  "100 legioonalaista Tiedän että se kuullostaa paljolta"
  Riippuu kuule miltä kantilta kattoo, jos hyvät farmit on niin hyvin nuo 100 leegoo tulee, joillekin se on paljon, joillekin ei, tässä puhutaan servun alusta, missä voi laskea, että se on paljon.
  Ja jos luit ohjetta niin kannattaa tehdä imperatorikseja, koska niillä saat nudit kaadettua paljon helpommin, kuin imperiaaneilla tai leegoilla, farmaavat myös paremmin.

 9. #9
  Bannattu
  Join Date
  Jul 2009
  Posts
  343

  Default

  100 legioonalaista ei tunnu missään. Ehkä 150 olisi sopiva, population is nothing army is everything.
  Eräs top 20 pelaajakaan ei olis pärjänny rompuilla alusta asti, ellei sillä olis ollu niin isoa armeijaa, kaikilla heimoilla joukot on kaikki kaikessa. Farmin puhetta hot<3 että turha tulla väittään että huonot ohjeet. Kerrankin loistavat ohjeet AKTIIVISELLE pelaajalle, jolla löytyy kokemusta. Tekis mieli taas aloittaa rompuilla, mutta teutonit ja gallit vie voiton

  Emme pelkää mitään muuta paitsi että taivas putoaa niskaamme

 10. #10
  Teutateksen Salama oscar_real's Avatar
  Join Date
  Nov 2008
  Location
  soomessa
  Posts
  761

  Default

  Quote Originally Posted by ThunderZ View Post
  100 legioonalaista ei tunnu missään. Ehkä 150 olisi sopiva, population is nothing army is everything.
  Eräs top 20 pelaajakaan ei olis pärjänny rompuilla alusta asti, ellei sillä olis ollu niin isoa armeijaa, kaikilla heimoilla joukot on kaikki kaikessa. Farmin puhetta hot<3 että turha tulla väittään että huonot ohjeet. Kerrankin loistavat ohjeet AKTIIVISELLE pelaajalle, jolla löytyy kokemusta. Tekis mieli taas aloittaa rompuilla, mutta teutonit ja gallit vie voiton

  Emme pelkää mitään muuta paitsi että taivas putoaa niskaamme
  Ne 100 leegoa ovat vain sen takia, että saa resursseja nopeammin, voihan niitä olla vähemmän, jos niiltä naapureilta resoja irtoo, mutta leegoja et tarvitse muuten paljoa, kun saat ne imperatorikset koulutettua.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •